EN LØSNING FOR HVERT ET VINDUE

Telefon: 46 35 18 36

Mail: info@magnild-gardiner.dk

Vedligeholdelse af markiser​

Mekaniske dele på markiser er vedligeholdelsesfrie. Stel på markiser kan dog med fordel rengøres med almindeligt sulfovand, når der er behov. Snavs fra luftforurening fjernes bedst ved med jævne mellemrum ved at børste den tørre dug.

Små pletter vaskes med børste og ca. 30 grader varmt vand tilsat almindeligt vaskemiddel. Skylles flere gange med rent vand. Behandlingen gentages, indtil dugen er ren. Lad dugen tørre, mens den er udkørt. Ved at benytte denne fremgangsmåde, bevares dugens imprægnering.

Forlad aldrig huset i længere tid med udkørte markiser, da en storm kan komme overraskende.

​Rul kun en tør markisedug ind. Hvis du på grund af vejrliget alligevel har rullet markisen ind i våd tilstand – så rul den ud for gennemtørring ved først givne lejlighed. Ruller markiser skævt ind, må du holde inde med oprulningen for at undgå beskadigelse af dugen. Et ophvirvlet blad, en kvist eller et stort insekt kan have lejret sig på dugen. Rul markisen helt ud og fjern årsagen.

Vær opmærksom på pletter fra træbeskyttelsesmidler. Selv efter lang tids forløb vil der på træet sidde overskudsstoffer. Med regndråber kan disse stoffer overføres på markisedugen, og det er pletter, der vil mørne dugen på markiser. Pletterne er desværre vanskelig at fjerne. Der må ikke bruget terpentin under forsøg på at fjerne pletterne.

En dug til markiser har en stor overflade, og vil du være god ved dugen, så undgå brug af markiser, når det blæser stærkt.

​Få et uforpligtende tilbud

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Fabriksvænget 18 , 4130 Viby Sj., +45 46 35 18 36, info@magnild-gardiner.dk 

Copyright © 2023 Magnild-gardiner.dk All Rights Reserved